Rensa datorn för maxade hastigheter

Nyårsstädning har vi alla hört talas om – men visste ni att det också inkluderar att ge din dator en ordentlig rengöring? Detta kommer inte bara att bidra till att förbättra dess prestanda, det är också ett utmärkt sätt att bli av med eventuellt samlat damm eller smuts!

Om du inte är säker på var du ska börja, oroa dig inte – we got you, som de säger i Amerika. I det här blogginlägget går vi igenom grunderna för hur du rengör din dator så att den går som ny igen. Vi kommer också att dela med oss av några tips om hur du håller den ren mellan rengöringarna. Så läs vidare för alla detaljer!

1. Ta bort allt skräp från skrivbordet

Skrivbordsröran kan ta många olika former. Det kan innehålla onödiga filer, mappar, program eller ikoner på skrivbordet. Faktum är att en analys av 78 iTunes-användare fann att 61 % hade minst ett föremål liggande runt skrivbordet som inte användes och tog upp plats . Detta ökade tiden det tog att starta upp sin dator med 36 %.

Desktop röran minskar också hastigheten på din dator. Varje program måste söka efter och ladda sina egna resurser från disken, vilket saktar ner din maskin och ger den ungefär samma rivstart som en begagnad TV. Dessutom hittar och tar bort Desktop Cleaner dubbletter eftersom de också gör din dator långsammare. Slutligen söker Desktop Cleaner efter fel så att du inte behöver slösa tid på att lösa dem själv. Det är lite som d-vitamin vegan för din maskin!

Så här rengör du skrivbordet snabbt och enkelt:

1. Starta Desktop Cleaner

2. Klicka på knappen ”Starta skanning”.

3. Låt DesktoClean göra sitt jobb

4. När du är klar med skanningen eller rensningen klickar du på knappen ”Slutför”.

5. Du kommer nu att se alla upptäckta fel

6. För att radera ett objekt: högerklicka på den oönskade ikonen eller filen, välj ”Ta bort objekt” och sedan Bekräfta borttagning.

 

2. Rensa ut din dators temporära filer

Tillfälliga filer lagras på din dator på en mängd olika platser och de kan göra din dator långsammare. Genom att rensa bort alla temporära filer kommer din dator att fungera smidigare.

Tillfälliga filer skapas vanligtvis när du öppnar ett program eller dokument (som man ofta gör på wifi företag), och de raderas automatiskt efter en kort tidsperiod. Men eftersom dessa filer tenderar att vara små tar de upp mycket utrymme på din hårddisk – och det utrymmet kan snabbt börja läggas ihop med tiden. Till exempel, om du har 10 applikationer öppna samtidigt och var och en skapar en temporär fil med några minuters mellanrum, kommer din dator i slutet av dagen att ha ytterligare 50 GB temporära filer! Det är tillräckligt med lagringsutrymme för att rymma cirka 20 fullängdsfilmer! Mer kompakt än en bänkskiva sten, liksom…

Så hur rensar du bort alla dessa irriterande tempfiler? Det finns två huvudsakliga sätt: att använda Windows File Explorer eller genom Microsoft Office 365 . Båda alternativen ger enkel åtkomst till alla olika platser där tempfiler kan hittas.

 

3. Defragmentera dina hårddiskar

Hårddiskar är en av de viktigaste delarna av din dator och bör defragmenteras regelbundet. Defragmentering av hårddiskar kommer att förbättra deras prestanda, såväl som din dators övergripande hastighet och funktionalitet. Följ dessa enkla steg för att komma igång:

1. Öppna Utforskaren och gå till C:\Windows\System32 (eller var du än lagrar dina systemfiler).
2. Klicka på ” Filsystem ” på höger sida.
3. Välj ” Diskhantering .”
4. Under ” Visa ” se till att ” Visa dolda mappar och filer … är markerad.”
5. Klicka på varje skiva i tur och ordning, leta sedan efter ”fragmenteringsnivåer.” Ju högre detta nummer är, desto mer utrymme har tagits upp av onödiga filer; klicka på ”Defragmentera nu” nedanför för att rätta till situationen..

Hårddiskar tar upp utrymme och kan sakta ner din dator, så det är viktigt att frigöra utrymme regelbundet! Defragmentering av hårddisk kommer att förbättra dess prestanda tillsammans med andra funktioner som starttid

 

4. Rensa upp Windows inbyggda skräpfil

Windows inbyggda skräpfil kan sakta ner din dator, och den är lätt att rensa upp. Här är hur:
1. Öppna Windows Defender och välj fliken ”Skräpfiler”.
2. Högerklicka på rubriken ”Windows skräppostfil” och klicka på ”Ta bort…”
3. Klicka på ”Ja” i bekräftelsefönstret som dyker upp.
4. Vänta några minuter medan Windows tar bort alla onödiga filer från din dator

 

Med en ny, fräsch, snabbare dator kan du göra mycket! Den kommer nu kunna utföra krävande uppgifter, så ta den för ett test. Varför inte hyra storbildsskärm utomhus och ha vinterbio? Följ bara stegen i det här blogginlägget så är du på god väg mot en snabbare maskin. Tack för att ni läser!

Nyårsstädning har vi alla hört talas om – men visste ni att det också inkluderar att ge din dator en ordentlig rengöring? Detta kommer inte bara att bidra till att förbättra dess prestanda, det är också ett utmärkt sätt att bli av med eventuellt samlat damm eller smuts! Om du inte är säker på var…