Städmaterial för dig som flyttar ut!

När du flyttar in i din egen bostad kan det vara spännande att fundera över alla möjligheter!

Men en sak som kanske inte kommer upp är vad man ska göra med städmaterial. Att inte ha några städmaterial kan göra det mycket svårare att flytta till din nya lya, och att utföra hemstädning Stockholm. Här är några förslag på hur man städar utan några rengöringsmedel:

– Använd bakpulver och vinäger som golvskrubber. Blanda samman en kopp bakpulver och en kopp vit vinäger i en hink eller behållare, använd sedan denna blandning som en golvskrubber. Bakpulver är slipande, vilket tar bort smuts och skräp från ytan; medan vinäger fungerar som ett surt rengöringsmedel som kommer att döda bakterier och svampar på ytan.

– Använd flytande tvål som ett allmänt universalrengöringsmedel. Fyll ett handfat med vatten (tillräckligt så att det når halvvägs upp på sidorna), tillsätt tillräckligt med flytande tvål för att täcka botten av bassängen, svepa tills det blir lödder, skölj sedan av med rent vatten). Tvål fungerar bra både inomhus och utomhus; de är också veganvänliga om du föredrar att inte använda animaliska produkter i dina rengöringslösningar.

– Rengöringsdukar – Du behöver minst några dussin dukar i olika storlekar för att rengöra varje skrymsle i ditt nya hem. Det här lärde jag mig när jag jobbade med städservice företag. Köp tillräckligt mycket så att du har tillräckligt med över för när spill inträffar (och de kommer att göra det).

– Hinkar och moppar – Att ha två stora hinkar fyllda med vatten kommer att göra det mycket lättare att städa upp röran. Se till att köpa hinkar med svampar påsatta så att smuts och damm inte fastnar inuti dem (detta händer förvånansvärt ofta).

– Sax eller klippare – För att klippa ner kartonger, trådar etc.

– Trasor eller pappershanddukar – För att torka bort allt efter rengöring.

 

Om du har allt detta så kommer du klara dig bra på städfronten i din nya lya, garanterat. 🙂 Hör av er vid frågor – och kom ihåg, om det skiter sig kan du alltid kolla på flyttfirma Stockholm priser.

 

När du flyttar in i din egen bostad kan det vara spännande att fundera över alla möjligheter! Men en sak som kanske inte kommer upp är vad man ska göra med städmaterial. Att inte ha några städmaterial kan göra det mycket svårare att flytta till din nya lya, och att utföra hemstädning Stockholm. Här är…