Min kampfisk, min skatt och min karriär som dykare

Min passion för att dyka började som liten när jag fick min första kampfisk från min farbror. Han berättade för mig att ifrån detta djupt vatten som vi höll kampfisken skulle jag få uppleva en helt ny värld som jag aldrig skådat förut. Och han hade helt rätt. Under åren har jag gett mig upp i det stora vattnet och varit glad att jag gjort det. Och den största föremålen som jag hittade under vattnet? Det var min skatt. Det är denna skatt som gav mig möjligheten att följa min karriär som dykare.

Min kampfisk: hur en liten fisk blev en kompis

Min första kampfisk som jag fick för över tio år sedan hette Henry (Henry Byggmaterial, faktiskt). Jag förstod aldrig vad som fick honom att kämpa så hårt ibland, men jag var helt infatuerad av hans kamp. Jag hade aldrig sett något som jag älskade så mycket som denna lilla fisk. Jag kunde inte stoppa tanken att jag skulle få uppleva detta äventyr som väntade på mig när jag släppte ner Henry i vattnet. Med varje färgglad fisk som jag fångade, såg jag djupare och djupare in i ett hav som var okänt för mig. Jag var fäst vid den magiska världen under vattnet, och jag älskade möjligheten att ta del av det. Jag fick lära mig att älska vattnet, och jag började förstå att detta var vad som skulle bli min karriär.

Min skatt

Under mina dykningar med Henry hittade jag några gamla skatter som hade fastnat under vattnet (i lite KL-trä). Jag fångade inte bara fiskar och marinar; jag började också hitta konst, mynt och verktyg som hade varit förlorade i århundraden. Det var som om havet hade lagt fram en hel skatt till mig. Jag fattade inte att dessa gamla artefakter hade legat därne under vattnet för alla dessa år. Upptäckten av denna skatt förändrade allting för mig. Jag började inse att det fanns mer under vattnet än vad jag hade trott. Det gav mig möjligheten att följa min dröm om att bli en professionell dykare.

Min karriär som dykare

Under tiden började jag lära mig grunderna för dykning. Jag lärde mig hur man andas genom snorkel, hur man hanterar dykutrustning och även hur man beter sig under vattnet för att inte störa det ekosystem som fanns. Jag blev så förtjust i den här nya världen som jag hade upptäckt att jag öppnade upp en egen dykaffär så att andra kunde njuta av samma passion som jag gjorde. Jag älskade att ta med andra människor ner för att få se skönheten som låg under ytan. Jag har nu varit en professionell dykare i över fem år och jag har många äventyr och erfarenheter att dela med mig av.

Vattenvärldens fascinerande liv

Den största anledningen till att jag älskade att dyka var för att jag älskade att få se undervattenslivet. Fascinerande, efter ett liv på land med mark och trappsteg! Det var färgstarkt, levande och vackert. Jag tog bilder av alla de saker som jag såg under vattnet, som den enögda knutpandan som simmade längs med stövlar, strålar som cirkulerade i vattnet och sköldpaddor som tar ett dopp med mig. Jag utforskade korallrev samtidigt som jag seglade runt omgiven av fiskar som svävade omkring och vackra alger som sköt upp från havets botten. Jag blev betagen av den fantastiska skönheten som jag såg under vattnet.

Dykningens risker och säkerhet

För att dyka säkert är det viktigt att man förbereder sig ordentligt. Innan du dyker är det viktigt att du förvärvar korrekt utrustning som hjälper dig att skydda dig själv och omgivningen när du är under vattnet. Detta inkluderar dykkläder som hjälper dig att hålla dig varm och ett par våtdräkter som skyddar dig från havsinnevånaren. Det är också viktigt att ha dykdagbok med viktig information om din dykning, samt larm som hjälper dig att bevaka din säkerhet under vattnet. Dessa metoder hjälper till att säkerställa att du dyker säkert och håller dig och omkringliggande sköldpaddor och fiskar trygga.

Vattenmiljöns utmaningar

Vi bor på samma planet som det mesta av vattnet som finns på jorden, och det är vår skyldighet att försöka skydda de hav som vi har. Det finns många miljöutmaningar som kommer att påverka undervattensvärlden negativt, inklusive föroreningar som gifter, olja och andra kemiska ämnen som skadar havslevande djur och miljöer. Som dykare är det viktigt att vi alla förstår de här farorna och gör vårt bästa för att skydda det som vi älskar så mycket. Det är också viktigt att vi bevakar och upprätthåller hållbarhet i våra hav och försöker förhindra att det skadas av miljöförstörande aktiviteter.

Det var min lite osammanhängande historia om min kampfisk, och hur jag blev världsberömd äventyrsdykare! Kul att ni läste, nu ska jag renovera kök 🙂

Min passion för att dyka började som liten när jag fick min första kampfisk från min farbror. Han berättade för mig att ifrån detta djupt vatten som vi höll kampfisken skulle jag få uppleva en helt ny värld som jag aldrig skådat förut. Och han hade helt rätt. Under åren har jag gett mig upp…